Следвайте ни

COVID-19 настъпва в Подбалкана, свършват леглата в Карлово

viber icon

Епидемичната обстановка в община Карлово се усложнява. От 1 до 16 март през Ковид отделението в Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ ЕООД са преминали 90 пациенти. На 17 март заетите легла са 44 от общо 47. През ковид кабинета в лечебното заведение преминалите от началото на настоящия месец са 165 човека.

Тези данни предостави управителят на болницата д-р Христо Пелев на 17 т.м., по време на редовното заседание на Временната комисия за Ковид обстановката към Общински съвет Карлово, оглавявана от председателя на ОбС – Доньо Тодоров. Д-р Пелев подчерта, че ситуацията се усложнява и че е наложително въвеждането на още ограничения и стриктно спазване на всички съществуващи противоепидемични мерки.

В Медицински център 1 от началото на имунизационната кампания до момента са ваксинирани над 400 човека. Продължават плановите имунизации и реимунизации, информира управителят на центъра д-р Атанас Юнаков.

Според общопрактикуващия лекар д-р Стоянка Делевска и д-р Юнаков има случаи, при които пациенти с направена първа ваксина проявяват симптоми на Ковид и дават положителни PCR тестове. В такива ситуации не бива в никакъв случай да се прибягва до самолечение или съобразяване с мнения, разпространени в социалните мрежи, предупреждават медиците. Те допълват, че сред техните пациенти няма случаи на заболели от Ковид след реимунизация.

Председателят на Временната комисия Доньо Тодоров пое ангажимент, заедно с кмета на общината д-р Емил Кабаиванов да съдействат чрез Националната здравноосигурителна каса за разрешаване на финансовите проблеми, свързани с лимитите и клиничните пътеки в двете здравни заведения.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари (3)

Как настъпва

Как настъпва

17.03.2021 | 20:29

Вкарваме всеки с грип, пламва вътрешно болнична инфекция, ето ти зараза,ето ти Ковид. Клиничната пътека си я папкаме и който оцелее.

Отговори
2 3
Я млъквай

Я млъквай

17.03.2021 | 19:08

И тука ли дойде да cepеш, "карловец"? Ако я няма тая болница всички с деца все в Пловдив ли да ги лекуваме? Ама кво ти пука, ти деца нямаш.

Отговори
3 1
Карловец

Карловец

17.03.2021 | 17:07

В тази болница положението е трагично!Поддържа се трудно, липсва персионал, работят доста пенсионери, които само запълват бройките! Да има спешно вътрешно отделение и ДКЦ е достатъчно!

Отговори
5 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?