46

Чудна изненада! Двойка от Клисура вдигна сватба в народни носии

Младоженци от Клисура се ожениха в народни носии. Димитър Рогачев и Деница Александрова сключиха граждански брак в кметството, венча ги кметицата Генка Тодорова. Очаквахме младоженците, но когато влязоха в кметството изненадата беше огромна, разказа пред „Марица“ Генка Тодорова. Направиха го по един неповторим, забележителен и много вълнуващ начин, като  последваха българската традиция и дойдоха облечени в автентични народни носии. Изглеждаха великолепно. Кумовете и гостите на сватбата също бяха в народни носии. Благодарим им от сърце, че избраха  Клисура да е мястото за сключване на техния брачен съюз, за красивата емоция, която поднесоха на служителите в кметството и на жителите и гостите на града, станали случайни свидетели на това прекрасно събитие. Дълго ще помним и ще разказваме за тях и тяхното щастливо преживяване, коментира Генка Тодорова.

Младоженците бяха избрали за своя сватбен ден 15 август, Голяма Богородица - най-големият летен християнски празник. Това направи денят още по-специален - тържествен, красив, изпълнен с любов и надежда, каза още кметицата на Клисура.

Димитър е истински родолюбец, той е член на клисурския клуб към Национално дружество „Традиция“ и от много години участва във възстановките на Априлското въстание, както и в други патриотични прояви в града и страната. Деница е софиянка със силни клисурски корени, родът и по майчина линия е от възрожденско градче. Родителите и са в София, но семейството има къща в Клисура и от известно време Деница живее тук. Тя работи дистанционно в голяма софийска фирма. Двамата с Димитър възнамеряват и в бъдеще да живеят в градчето.

Тази сватба ни направи щастливи, сподели още кметицата на Клисура. От седем години съм кмет на града, това е първият случай, когато младоженци подписват граждански брак кметството. Много често младите заживяват заедно без брак или подписват в Карлово и на други места. Надявам се младите и влюбени двойки да избират по-често Клисура за своя сватбен ритуал, допълни Генка Тодорова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Dimitar

Dimitar

21.08.2022 | 19:14

Услуги за селскостопански и индустриални инвестиции Нашата финансова институция има за цел да подпомага финансово фермерите, като им предоставя финансиране. офертите са налични от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години. Свържете се по имейл. [email protected]

Отговори
0 0
Чудесна идея

Чудесна идея

19.08.2022 | 12:51

Да са живи и здрави!

Отговори
4 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?