Следвайте ни

Четирима в битката за кметския пост в Сопот

viber icon

Битката кой ще седне на кметския стол в Сопот вече започна, само за няколко дни най-сериозните претенденти заявиха намеренията си пред гражданите на общината. Първи обяви своята кандидатура сегашният кмет Деян Дойнов. До него застана колегата му от Анево Николай Николов, кмет на единственото населено място в общината освен града на Вазов. "Бъдеще за община Сопот" , обяви  Дойнов, следвайки основната линия на своето управление. В продължение на цял мандат той и екипът му се бореха с наследството от миналото.  Дойнов мина през иглени уши, за да извади Сопот от катастрофалното състояние, каза миналия ден областният координатор на ПП АБВ Владимир Маринов и обяви, че неговата партия издига Дойнов за кандидат за кмет на подбалканската община. Екипът на Дойнов обещава бъдеще за община Сопот, а в изминаващия мандат той свърши и доста работа в настоящето, която специалисти и наблюдатели оценяват положително. Но последната дума има народът.

 


Деян Дойнов отвори вратата към бъдещи партньори, които одобряват платформата му. Той  обяви и листата за общински съветници. Както подобава на бъдещ кмет той излиза с пълна листа от 17 кандидати, колкото е броят на общинските съветници в малката община. Водач на листата на Коалиция „Бъдеще за община Сопот“ ще бъде Деян Дойнов. Веднага след него се нареждат Анелия Бочева, Катя Адърска, Мано Мановски, Фратьо Куртев, Сюлейман Биджов, Станислава Делидимова, Григор Скърцалов, Мария Лучева, Нина Герогиева, Георги Алексиев, Младен Димитров, Борис Стефанов, Станко Лучев, Петко Кръстанов и Ангел Камбов. В листата има и представител на НПО.

 


БСП също излъчи своя кандидат - лидерът на Общинската организация Станислав Стоенчев. Имаме ясна визия за общината, заяви той. Социалистите излъчиха и кандидат за кмет на Анево - това е Марко Димитров. Сред първите в листата за следващия общински съвет са доктор Пепа Попова- Минкова, бизнес дамата Тотка Найденова, икономистът Иван Петканчев, представители на младежкото обединение на БСП, както и председателката на жените социалистки Галя Петкова.

 


За Станислав Стоенчев това не е първата предизборна кампания, той вече участва в състезанието за местната власт през 2015 година редом с Деян Дойнов като кандидат за общински съветник от БСП  и стана един от старейшините на общината. След като бе известно време общински съветник, той премина на работа в общинска администрация и напусна местния парламент, а след това се завърна към учителството, от където тръгна кариерата му.  Сега  Станислав Стоенчев  влиза в  голямата битката за кмет на Сопот.

 


Миналия ден бе събранието на общинската структура на ПП ГЕРБ. От там посочиха за свой кандидат за кмет Георги Григоров. Лично областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев даде рамо на Григоров и заяви, че очаква повече кметове от своята партия наесен. Георги Григоров е дългогдишен общински съветник в Сопот. Той ще участва в съревнованието за кметския пост за втори път. През 2015-та той се състезава срещу Деян Дойнов и Веселин Личев.

 


ГЕРБ също стяга листа от 17 кандидати за общински съветници. Сред тях обаче най-вероятно няма да е досегашната председателка на Общинския съвет Мариана Кацарова и дългогодишен общински координатор на партията в община Сопот. Ако Кацарова наистина се оттегли от политическия живот на Сопот както заявява, малката община и нейният парламент наистина ще загубят един стойностен представител на местната власт, смятат участници в обществения живот на Сопот.

 


В битката за кметския пост влиза и бившият кмет на Сопот Веселин Личев. Той е кандидат на ВМРО – БНД. През изминалите четири години Личев  неизменно показваше в медийни изяви и публикации в своя профил във Фейсбук, че следи отблизо дейността на общинската администрация, което бе категоричен знак, ще се бори,  за да се върне на кметския пост, на който бе три последовални мандата. Да обявят кандидатурата му за кмет на Сопот от ВМРО във възрожденското градче дойдоха евродепутатът Ангел Джамбазки, народният представител в българския парламент Александър Сиди и генерал Димитър Шивиков, който пък ще се бори за кметсктия пост като кандидат на ВМРО на най-голямата община в региона – Карлово.

 


Четиримата кандидати за кмет на  Сопот най-вероятно няма да са единствените в тези местни избори, но се очаква, че голямата и гореща битка,  ще е между тях. Въпреки че до вота на 27 октомври има  повече от два месеца, в градчето вече залагат кои от четиримата претенденти ще отидат на балотаж и кой ще  застане начело на Сопот за следващите четири години. В публичното пространство се обсъждат и други  имена  на евентуални кандидати,  но обявени кандидатури няма.

Още от категорията

Виж всички

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?