Следвайте ни

Цариците на розите представят Карлово в Русия

viber icon

Цариците на розите Яна Цветкова  и Виктория Трифонова представиха забележителностите и красотата на Карлово в онлайн среща със свои връстници от руския град Владимир

Проявата е част от международен проект „Бъдещето - това сме ние“. Освен от Карловоq  в проекта участват младежи от побратимените с Владимир градове в Германия, Беларус и Русия. В конкурси за есе, видеоклип и фотография младежи на възраст от 16 до 35 години ще представят забележителностите и красотата на своя град, а през август в град Владимир ще се състои партньорски форум. А междувременно вече започна поредица от онлайн срещи и семинари по проекта, те ще продължат до юни.

Яна и Виктория са активистки на Младежкия информационен център в Карлово, който е партньор по проекта. Всяка от тях има и други интереси, които следва. Яна е танцьорка в ансамбъл „Розова долина“, а Виктория спечели европейска награда за бонбони с домашно сладко от рози, които тя и членовете на учебна компания "Калиопа"  създадоха  като ученички в СУ „Васил Левски.

Проектът за партньорство  с младежите от град Владимир е финансиран от президентския фонд на Русия и се управлява от Владимирския евроклуб.

Карлово и рускияj град  Владимир се побратимиха пред пет години. Тогава по случай 140 години от началото на Руско-турската война скулпторът  от Карлово Димитър Рашков дари на университета в град Владимир бюст-паметник на командира на Българското опълчение ген. Николай Столетов. Последваха няколко официални срещи между ръководството на община Карлово, на град Владимир и на Държавния университет, който носи името на братята Николай и Александър Столетови. А година по-късно университетът обяви Димитър Рашков за свой почетен професор.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Фанфан Лалето

Фанфан Лалето

27.03.2021 | 17:12

Най хубавите най красивите най старстнита жени са Карлиовалийките

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?