71
Следвайте ни

Царица на розите запали коледната елха в Карлово СНИМКИ

viber icon

Коледният дух идва в Карлово, снощи грейнаха светлините на елхата и гирляндите по главните улици. С обратно броене десетки деца и възрастни заедно кмета на общината д-р Емил Кабаиванов и първата подгласничка на Царицата на розите Мария Чолакова отброиха мига, в който ярка светлина огря елхата. 

„Предизвикателствата на времето няма да спрат. Те са, за да ги преодоляваме с разбирателство, с вяра, с уважение и любов към близките! Затова трябва да бъдем силни като каменен бряг, в който вълните се блъскат и се разбиват. Добро настроение, весели празници и успех на всички – от най-малките до най-големите! Бъдете здрави!“, пожела кметът на Карлово. 

В навечерието  на най-светлия празник Коледа и настъпването на Нова година да сме заедно с най-близките си хора, изпълнени с надежда  за по-добро бъдеще, бе посланието на Мария Чолакова.

В очакване да заблестят коледните светлини, поздрав към всички отправиха с празничните си изпълнения Вокална група „КарлоВойс“ и Военният духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Кметът Емил Кабаиванов заяви пред карловци че Празникът на розите през следващата година, посрещането на Коледа и всички празници на общината ще бъдат на обновения площад „20 юли“. Сега централното място на града е в ремонт, той ще бъде завършен напролет.

В традиционната церемония за запалване на светлините на елхата участваха председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, общински съветници, заместник-кметът Данка Люртова, секретарят на общината Стефан Стефанов, полковник Мирослав Костадинов – заместник-командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, кметове на населени места, първата подгласничка на Царицата на розата за 2021 година – Мария Чолакова, много жители на Карлово уважиха тържеството.

В очакване да заблестят коледните светлини, поздрав към всички отправиха с празничните си изпълнения Вокална група „КарлоВойс“ и Военният духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лален

Лален

04.12.2021 | 17:39

Отврат Кабаиванув, отврат! Вземи си празника и се разкараи от Карлово.

Отговори
0 0
Мимето

Мимето

04.12.2021 | 16:19

Басси!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?