Следвайте ни

Царица на розите стана доброволка в карловската болница

МБАЛ „Д-р Киро Попов“ спешно се нуждае от пет медицински сестри

viber icon

Царица на розите от 2012 година стана доброволка в болницата в Карлово. Милиана Танчева е студентка по медицина в Плевен, ала решила да се върна в родния си град и бъде полезна по време на пандемията. Тя е една от доброволците в МБАЛ „Д-р Киро Попов“. Заедно с Екрем Хатип, който е доброволец от началото на пандемията, с  Венцислав от Варна и  Кръстина, те работят в отделението по осем часа дневно.

Милиана смята работата си в отделението за свой дълг към карловци, които преди осем години я избраха за Царица на розите.

COVID-19 отделението в Карлово е много натоварено, заяви за „Марица“ управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев. От 47 легла заети от тази нощ са 46, те са средно тежки случаи. 15 от тях  са на постоянно поддържане с кислород. Основният проблем обаче  с недостиг на персонал остава. В момента отделението изпитва остра нужда от пет медицински сестри.

Старшата сестра на болницата Стефания Лулчева вече отправи призив в социалните мрежи към колежките си от Карлово, които   отскоро са в пенсия или работят другаде, ако имат възможност да дойдат и да помагат в отделението.

Има известен резерв от училищата и детските градини, заяви още д-р Христо Пелев. В момента те са затворени. Ако медицинските сестри, които работят там дойдат да работят при нас в тази ситуация, това ще е голяма подкрепа, каза още управителят на болницата.

Днес за първи път ще заседава Временната комисия, която Общинският съвет в Карлово учреди преди седмица. Тя ще изслуша докладите на управителя на болницата д-р Христо Пелев и на управителя на Медицинския център д-р Атанас Юнаков. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?