Следвайте ни

Бум бум! Българската армия получи новия и страховит "Калашников"

viber icon

Подобрена версия на легендарния автомат „Калашников“ вече е на въоръжение в 61-ва Стрямска бригада. Новото оръжие е произведено в казанлъшкия завод „Арсенал“.

Първи от новата версия на АК 47  получиха военнослужещите от поделенията на най-голямото и елитно формирование в Българската армия в гарнизон Казанлък, а след това и в Карлово, съобщи kazanlak.com. 

Създаването на автомат „Калашников“ 47 ПТ1  става след като Командването на Сухопътни войски поставя задача на 61-ва Стрямска бригада да създаде комисия, в която специалисти да определят  на тактическо и стратегическо ниво на критериите, които да подобрят въоръжението.

Образците бяха създадени в оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък. Оръжията са преминали тежки изпитания на полигоните на 61-ва Стрямска бригадата в Карлово и Казанлък. Те са изпробвани  във всякакви условия и с изключително голям интензитет на водене на огън както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. 

Така след избирането на необходимия ъпгрейт, на който трябва да бъде подложено оръжието, се ражда новият автомат „Калашников“ 47ПТ1.

В новата версия на „Калашников“ е подобрено прикладването – той вече е с телескопичен приклад с три позиции допринася за допълнително удобство спрямо анатомията на стрелящия.

Прикладът в комбинация с компенсатора /мушката/ подобрява изключително показателите и отката поради съвпадението на осите на приклада с цевта.

Ложата и полуложата на оръжието също са подобрени с четири пикатини ленти, които позволяват прикачването на всякакъв допълнителен инвентар. Над капака на цевната кутия е добавена още една пикатини лента, която е независимо свързана. По този начин вибрациите при стрелба не оказват никакво влияние върху лентата и мерните прибори върху нея.

 

Снимката е илюстративна

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Emo

Emo

08.02.2021 | 10:46

Прилича на превод чрез гугъл. Или първокласник го е писал.

Отговори
1 0
Живко

Живко

08.02.2021 | 01:25

Цветано, Цветано... Upgrade според тебе се транслитерира като "ъпгрейТ"? И са ти дали диплома за "филолог"?

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай