Следвайте ни

Брезово стяга индустриална зона с екологични производства

viber icon

Община Брезово и местният парламент обсъждат създаването на Индустриална зона, тя ще бъде част от стратегията за екологично развитие на региона и в нея ще бъдат базирани само иновативни производства, които ще отговарят на условията за чистота и безопасност на почвата, водата и въздуха.

Общината е с голям потенциал за привличане на инвеститори от този сектор. Една от предпоставките е, че индустриалните зони край Раковски и Стряма вече не разполагат със свободни терени. В подкрепа на намеренията за привличане на инвеститори е и ремонтът на пътя Раковски-Брезово, който скоро ще приключи.

Засега кметът на общината Христо Енков и Общинският съвет водят разговори с потенциален инвеститор, който има намерение да сложи началото на индустриална зона. По първоначална информация той ще развива екологично чисто производство и ще разкрие около 60 работни места, коментира пред „Марица“ кметът на общината Христо Енков.

Според него обаче е важно и общественото мнение по бъдещето на проекта.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?