Следвайте ни

Брезово избира най-сръчния розоберач

На празника на маслодайната роза кметът на общината Христо Енков ще посрещне посланика на Кралство Дания

viber icon

Жителите на Брезово ще избират най-сръчния розоберач от общината. Състезанието е продължение на старовремските традиции, съпровождащи прибирането на реколтата от маслодайната роза. Надпреварата ще се състои в градините на Матю Палазов, един от добрите  розопроизводители в общината. Тя  започва в 8.30 часа, когато  цветовете са  още свежи и пълни с розово масло. Състезанието е част от Празника на розите, който средногорската община  ще проведе в сряда, 9 юни.

Най-красивата част  на Средногорието също попада в Розовата долина, а маслодайната роза е отдавнашен поминък на местните хора.

В 11.00 часа кметът на Брезово и ръководството на общината ще посрещне посланика на Кралство Дания Негово превъзходителство Сьорен Якобсен. Заедно с кмета ще посетят розоварната  на „Бул Фито Оилс“ в Зелениково.

Празникът на розите в Брезово ще продължи вечерта от 18.00 часа на площада. Там ще играят и пеят детски състави, самодейци от читалището. Завършек на вечерта ще бъде празничното хоро, което ще извие под мелодиите, изпълнени от оркестър „Славяни“ с ръководител Николай Трифонов.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?