1939

Брезово иска мащабна реклама на тракийските светилища в Средна гора

Четири от най-забележителните мегалити в Средна гора край Брезово да бъдат реламирани в България и в чужбина като уникални природни феномени, които са и тракийски светилища. Това предлага община Брезово на Министерството на туризма и респективно на Тракийски  туристически район, част от който е средногорската община. Става въпрос за мегалитните образувания Правите камъни, Слънчева стела, Слънчевата врата и долмен Плочата. Категорично е мнението на специалистите, че това са сред най-забележителните мегалити в света. Това съобщи за „Марица“ заместник-кметът на Брезово Иван Тачев.

Идеята те да бъдат активно рекламирани бе представена от община Брезово на среща на Тракийски туристически район и експерти от Министерството на културата. Програмата за рекламата все още се уточнява, но вижданията на участниците в срещата са тези обекти да бъдат представени по големите летища и жп-гари в Европа  и света, както и на други знакови места. В тази кампания реклама за тракийските светилища край Брезово да има и на възлови места в България. Предстои да се уточни как точно ще се развие цялата рекламна кампания, уточни Иван Тачев.

Четирите обекта са близо до селата Свежен и Розовец, те са  тракийски светиища. Предложението за включването им в мащабна реклама у нас и в чужбина е съгласувано с проф. Валерия Фол. Те са нейно откритие и всяка година тя организира летен университет край тях. Форумът събира много почитатели на тракийската култура и на мегалитите в Средна гора.

Летният универтитет тази година ще бъде в началото на септември. А в средата на лятото, между 1 и 3 юли в Свежен ще се състои уникален концерт. В туристическия комплекс, част от който е къщата на полк. Владимир Серафимов ще свири Александра Фол. Знаменитата музикатнка, която е дъщеря на проф. Валерия Фол, го посвещава на красивото средногорско село Свежен, което всяко лято организира поне една проява, в която се представя изкуство от висока класа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?