Следвайте ни

Бойци от 61-ва Стрямска бригада спасяват жена от Столетово

В навечерието на Гергьовден военнослужещите  положиха венци на  паметниците в поделенията в Карлово и Казанлък

viber icon

Военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион с командир подполковник Димитър Коев на 61-ва Стрямска механизирана бригада направиха ценно парично дарение на болна жена от карловското село Столетово. Дора Орашъкова е майка на 5-годишно момиченце, но има заболяване, за  което трябва да и бъде направен ядрено-магнитен резонанс и изследвания на хормони, които не се заплащат от НЗОК.

На призива за помощ, който оправи кметството на Стотелово, веднага се отзоваха военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада. За благородната постъпка кметът на Столетово Мирослав Колев изпрати благодарствено-поздравителен адрес до командването на 61-ва Стрямска бригада и до зенитно-ракетния дивизион.

Военнослужещите от 61-ва Стрямска бригада  се отзовават при всеки случай, когато могат да помогнат на граждани. Ефрейтор Никола Върбанов спаси 11-годишно момиче от буйните води на водопад Сучурум край Карлово през март миналата година. През август 2019 г. рейнджър от 61-ва Стрямска бригада залови нагъл крадец докато се отмъква чантата с портфейла на жена, излязла на покупки.

Военнослужещите от 61 Стрямска механизирана бригада  изпълняват своите задачи и в условията на извънредно положение при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Те честваха  6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия  в двата гарнизона, в които е дислоцирана бригадата – Карлово и Казанлък, вчера. Командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков ги поздрави с вълнуващо слово за родината и воинския дълг. Той връчи награди на отличилите се офицери, сержанти и войници.

Командирът на бригадата и военнослужещи от най-голямото и елитно формирование на Българската армия  почетоха паметта на героите, загинали за България като положиха  на венци на паметника на загиналите войни във войните 1912 г. - 1918 г. в Карлово и  на монумента на  23 пехотен Шипченски полк в Казанлък. А военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада повдигна духа на военните с изпълнения на  патриотични и класически произведения.

 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?