Следвайте ни

Болницата в Сопот остава без управител, кметът предлага решение

viber icon

Община Сопот отправи покана към д-р Стефан Анастасов, управител на болницата в града „Иван Раев“ за удължаване на мандата му като директор. Това съобщи кметът на община Сопот Деян Дойнов. Той предлага на досегашния управител да бъде подписано на Допълнително споразумение към Договор № Д-41 от 20.11.2014 г., с което да се удължи срока на управлението му до подписване на договор за управление със спечелилия конкурса за избор на Управител на МБПЛ „Иван Раев – Сопот“ ЕООД. Поканата е изпратена в съответствие с взетите от Общински съвет Сопот решения. 

Управлението на Многопрофилна болница за продължително лечение „Иван Раев – Сопот“ ЕООД беше предмет на много дискусии пред последните месеци. През юли се проведе обществено обсъждане с гражданите за съдбата на болничното заведение.

Болницата е общинско дружество, което е създадено, за да долекува пациенти от региона и страната от неврологични и други заболявания след прекарани инсулт или инфаркт. Финансовото й състояние е доста тежко и тя има ежегодна нужда от дофинансиране от общинския бюджет. В края на месец септември 2020 г. Общинският съвет в Сопот взе решение №80 от 29.09.2020 г. за обявяване на конкурс за възлагане управлението на болницата в града, тъй като изтича тригодишният мандат на д-р Стефан Анастасов, което впоследствие бе отменено с Решение №97 от 22.10.2020 г. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?