Следвайте ни

Болницата в Сопот изпада в криза, до 10 дни ще мине на автопилот

viber icon

Болницата в Сопот е изправена пред безпрецедентна криза, след като д-р Стефан Анастасов отказа да подпише предложеното му споразумение за удължаване на договора му като управител. За това алармира заместник-кметът Николай Новаков. Той обясни, че двамата с кмета Дойнов са провели поредица от разговори с д-р Стефан Анастасов, за да го убедят да продължи да управлява здравното заведение поне за гратисен период от 60 или 90 дни. 

Както „Марица“ писа управителят на болница "Иван Раев" изложи своето мнение в писмо до Общинския съвет, който е принципал на здравното заведение. Той се оплака от липса на ангажираност и стратегия за развитие, както и от диалог с местната власт. 

Според наблюдатели от Подбалкана това по-скоро се отнася до Общинския съвет, тъй като още преди месеци кметът Деян Дойнов инициира обсъждане в Общинския съвет, както и обществено обсъждане с гражданите, което обаче мина при пълна липса на интерес от страна на сопотненци.

Днес заместник-кметът на Сопот Николай Новаков  изрази своето недоумение от липсата на реакция от страна на Общинския съвет и отказа да коментира взетите от съветниците решения, действия или бездействия. Факт е, че проведен конкурс за управител няма, а след 10 дни няма да има и управител на болницата. 

Новаков припомни, че са се провели обществени обсъждания, заседания на комисията по здравеопазване и на целия Общински съвет, но резултатът към момента е безпрецедентен.   "Гражданска позиция не видях. В Сопот обаче се оказа, че Facebook е много важен при вземането на решения, особено за Общински съвет", изрази възмущение Новаков. 

В същото време има очакване общината постоянно да дофинансира дейността на болницата, но оттам не предоставят адекватни финансови документи и отчети за финансовата дейност. "Очевидно здравето на сопотненци е станало залог на бъдещи политически амбиции и определени политически фигури имат намерение да градят своите предизборни кампании на гърба на болницата", заяви Новаков и допълни, че докато той и кметът Дойнов имат глас по темата, няма да оставят нещата така.   

Но кметът на Сопот Деян Дойнов продължава да полага усилия да решаване на проблема.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?