Следвайте ни

Болницата в Сопот без управител, няма и конкурс за нов

Няма рецепта за проблемите около болница "Иван Раев", коментира зам.-кметът Николай Новаков

viber icon

Трети месец няма решение на проблема с управлението на болница „Иван Раев“ в Сопот. След броени дни здравното заведение ще остане без управител, това се знае от декември, когато договорът на д-р Стефан Анастасов бе удължен по искане на администрацията с три месеца. През това време обаче Общинският съвет не обяви конкурс за нов управител. Казусът с управлението на болница „Иван Раев“ се превърна в драма без решение.

През последните месеци се разиграха няколко рунда, в които участваха членовете на Общинския съвет, общинската администрация, управителят на болничното заведение и представители на синдикатите и персонала, коментира заместник-кметът на Сопот Николай Новаков. Сопотненци също не остават безучастни, като темата се разисква между гражданите и в социалните мрежи. Но към днешна дата резултат все още няма. Съдбата на болницата е все така неясна, позицията на управител – вакантна, а здравето на пациентите – в Божиите ръце, каза още  Новаков. 

 

Вчера се състоя поредната среща на градските управници. Д-р Анастасов беше поканен на разговор с представителите на Политическия съвет към Общински съвет – Сопот. Целта на срещата беше да се обсъди евентуалното продължаване на договора за управление на болницата, тъй като към момента процедура по избор на нов управител все още не е в ход. Разговорът е с отворен край, все още не е взето решение. Договорът на д-р Анастасов изтича на 20 февруари 2021 г. 

 

Според Николай Новаков има разбиране от страна на Общинския съвет, че трябва да се направи нещо за болницата, но конкретни въпроси и предложения все още не са поставени за обсъждане. Заместник-кметът определи материята като изключително тежка и от правна и от финансова гледна точка. 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай