2374
Следвайте ни

Бивш зам.-министър осъди зам.-кмета на Сопот

viber icon

Заместник-кметът на община Сопот Николай Новаков беше осъден на последна инстанция по наказателно дело от частен характер.

Делото срещу Новаков беше заведено още през 2017 г. от Бранимир Ботев - бивш заместник-министър на туризма в Министерството на икономиката, а сега президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество. След като една година делото не тръгваше в Районния съд в Карлово, а съдиите си даваха отвод, то най-сетне беше прехвърлено в Районния съд в София.

На първа инстанция Новаков беше оправдан. Тричленен състав на Софийски градски съд обаче единодушно реши, че Новаков е виновен и го осъди по чл. 148, вр. чл. 147 НК, които предвиждат до 3 години затвор. Но според чл. 78а от НК, присъдите до 3 години лишаване от свобода могат да бъдат заменяни с глоба, каквато съдът му е и наложил.

Съдът признава подсъдимия Николай Петков Новаков за виновен в това, че на 13.10.2017 г., чрез телевизионна медия, в предаване излъчено по "Канал 3“ на тема "Как на земеделска земя се начислява данък смет и се превръща в индустриална зона", в качеството си на длъжностно лице - заместник-кмет на община Сопот, по повод изпълнение на службата си, публично разгласил позорно обстоятелство". Новаков твърдеше, че Бранимир Ботев има непогасени данъчни задължения към община Сопот, което е невярно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

А Дайнов?

А Дайнов?

25.12.2021 | 15:01

Ще махне ли Новаков или ще чака и него да го осъдят за мушингиите на Никиту?

Отговори
1 0
ИЗВОД

ИЗВОД

25.12.2021 | 13:24

Селският мутрьо е наритан от международна Акула щото ни си е преценил силите

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?