Следвайте ни

Без срам! Вандали съсипаха Сопот за две нощи

viber icon

Вандали овършаха Сопот, само за две нощи градът е като сполетян от бедствие. Има повреди в парковете и детските площадки на града, щетите са в обекти, изградени с огромното желаниe  и грижа  за създаване на красиви и уютни места за децата и възрастните, от кмета Деян Дойнов.

Въпреки че золумите бяха забелязани от десетки сопотненци, първи в социалната мрежа реагира кметът Деян Дойнов.  Миналия ден той публикува емоционално обръщение по повод повреда в най-новия парк на Сопот – „Сарая“. Някой бе строшил една от декоративните птици на детската площадка. „С много болка и с дълбоко разочарование започна днешния ден“, написа Дойнов. Съгражданите му вярват, че той изстрадва това, защото като кмет и в този, и в изминалия му мандат положи огромни усилия да превърне един изоставен преди 25 години строеж в красив парк. Овен това лично работи там и и на много места, които се благоустрояват от общината. Той обходи страната, за да достави най-добрите съоръжения и  украса за Сопот.

„Добро утро, скъпи съграждани, явно този малък приятел, който беше ,,кацнал" на новата детска площадка в парк "Сарая", ви е обидил или пък е вдигал шум в неподходящо време или ви е наранил. Нямам друго обяснение за отношението, което сте проявили към него. Може би го смятате за неподходящ за вашите деца или имате по-добра идея за това как да изглеждат детските площадки по света и у нас“, сподели с болка кметът.

Мрежата реагира светкавично на публикацията на Дойнов с призиви да бъдат поставени видеокамери и да има санкции за вандалите, както и с признания за усилията на кмета да направи града по-красив.

Следващите сутрини обаче не бяха по-радостни. Само на 20 метра от полицейския участък бе строшено осветително тяло, жиците му още опасно стърчат навън.

„Тази счупена лампа в източния парк ,само на 20 метра от полицията ,показва в какъв свят искаме да живеем - на разруха и мрак“, сподели във ФБ Дойнов. „Тази лампа оцеля 3 години (преди толкова време я поставихме там), но явно пречи на някого“, написа отново кметът и мрежата отново го подкрепи със съчуствие.

Но вандалите продължават да вилнеят, Сопот страда от подобни прояви години наред.

В града има полицейски участък, който обслужва и съседното село Анево,  и карловските села. Обичайно сутрин има полицай пред основното училище „Неделя Петкова“ в центъра на града. Полицейският бюлетин изобилства от случаи на заловени пияни шофьори и младежи с наркотици по джобовете. Но досега няма нито глобени, нито задържани вандали, които вилнеят нощем из града и рушат каквото им се изпречи на пътя. 

„Жалко. Тъжно. Несправедливо. И незаконно, но това е последното, което интересува извършителя“, обобщи кметът в емоционална изповед пред съгражданите си във ФБ.

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Смерш

Смерш

28.11.2020 | 13:26

Ние, май, вярно сме татари! Само един такъв, чергарски манталитет, е способен на такова безмислено унищожение!

Отговори
1 0
Вазов

Вазов

28.11.2020 | 12:25

Мутрите Дойнов, Новаков и сие сами организират нощните погроми, за да "усвояват" яко общински пари за ремонти

Отговори
1 3
Класик

Класик

28.11.2020 | 12:21

А за Боянските сараи кога ще извади книжка? Или за Златните нощни шкафчета? Май чак такъв смелчага Вешим не е...

Отговори
1 1
Дуков

Дуков

28.11.2020 | 11:44

Напалм за такива човекоподобни прасета!!!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?