Следвайте ни

Без милост! Столетовският лихвар остава в ареста

viber icon

Оставиха в ареста 33-годишния лихвар от карловското село Столетово, който за седем години раздал кредити с чудовищни лихви за близо 30 бона на 40 души. Кожодерът работил като комисионер към заложна къща „Версай“ в населеното място.

Апелативните магистрати прецениха, че от събраните до момента гласни, писмени и веществени доказателства може да се направи извод, че мъжът е  съпричастен към повдигнатите му две обвинения – за системно предоставяне на кредити срещу лихва и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси, намерени при претърсване  в дома му. 

Според данните от разпитите на 22 свидетели, той  е  извършвал незаконна лихварска  дейност от 2013-та до задържането му през 2020 година.  

От дългия период на инкриминираната дейност, от големия брой пострадали и интензитета на извършване на престъплението, произтича опасност той да  извърши престъпление, ако бъде  освободен срещу по-лека мярка за неотклонение, смята съдът. Някой от свидетелите се заявили, че изпитват страх за живота си от обвиняемия.

Апелативният съд не приема, че има опасност от укриване, както и не взима под внимание данните, че той е бил съден за нанасяне на телесни повреди и  за хулиганство, тъй като е бил реабилитиран по право.

Определението на съда е окончателно. 

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с ареста и залата в Апелативен съд – Пловдив.

         

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?