Следвайте ни

Баня празнува 19-ти път като град, фестът бе под дъжда

viber icon

Жители и гости на Баня играха хоро под дъжда, лятната буря не успя да ги прогони от площада пред читалището, където миналата вечер стотици честваха Празника на града. Фестът се провежда всяка година на 30 август, денят,  в който населено място е обявено за град. Както се полага в такъв ден водосвет за здравето и благоденствието на гражданите на Баня и гостите на курорта отслужи предстоятелят на храма „Св. св. Константин и Елена“ в града отец Николай Краев.

Тази година е 19-тия поред празник, който ни събира тук, а като град Баня влиза в своето пълнолетие, припомни кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той приветства жителите и гостите и похвали кмета на града Стамен Гешев за неговата всеотдайна работа по поддържането на зелените площи и добрия вид на курорта. Кабаиванов заяви още, че през следващата година общината ще задели средства за подмяна на още водопроводи и обновяване на настилката на улици. Той приветства жителите на Баня затова, че пазят местните културни традиции и похвали участниците във фолклорното надиграване „Средногорска плетеница“.

 

Кметът на Баня Стамен Гешев поздрави своите съграждани и заяви, че за него е огромна чест да работи за града, да служи на Баня и на всеки негов жител. Моите усилия и труд са благодарение на вашата съпричастност, на вашето желание и препоръки Баня да се развива като красиво и добро място за живее, моето пожелание е  сърцата ни  да са  пълни с обич, благодарност и човещина, каза кметът на града.

Гости на Баня бяха председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, заместник-кметът Николай Цветков, общински съветници.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

лимбо

лимбо

29.08.2021 | 20:47

Прекрасно място с добри спомени от него , още от старата България до ден днешен. Най-хубавото е, че не е облицовано още с лъскави плочи и лукс , а си е обикновено място за обикновени хора.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?