2374
Следвайте ни

Българската армия стартира операция по опазване  на държавните граници

viber icon

Българската армия стартира операция по опазване  на държавните граници. Военнослужещите от 61-а Стрямска и 2-а Тунджанска механизирана бригада провеждат съвместни патрули със служители на Главна дирекция „Гранична полиция“. Там вече са разположени над 350 военнослужещи с повече от 40 единици техника от състава на Сухопътните войски, за да окажат  съдействие на органите на МВР за охрана на българо-гръцката и българо-турската държавна граница. Това съобщиха от Министерството на отбраната. 

Операцията по границите е в изпълнение на мисията на въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време“  и започнаха от  20.00 ч. на 1 ноември 2021 г.

На Сухопътните войски са възложени и неотложните ремонтно-възстановителни дейности на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница и прилежащия път.

Ремонтно-възстановителните дейности се извършват по съвместен план, изготвен от Главна дирекция „Гранична полиция“ и Командването на Сухопътните войски.

В изпълнение на плана от 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 специализирани машини започнаха работа по възстановяването на целостта на съоръжението в района на РДГП „Елхово“.

 

Военнослужещите от Сухопътните войски изпълняват задачите си по охрана на държавната граница при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

натовски църен гринго окупатор

натовски църен гринго окупатор

04.11.2021 | 13:42

А, то имало българска армия!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?