49

"Бъдеще за родината" с най-много съветници в Сопотския общински съвет

Отношенията между две групи общински съветници ще определят начина на работа и вземане на решение в 17-местния общински съвет в Сопот. По-голямата група, която стои зад кандидата за кмет Деян Дойнов, се състои от шестима избрани общински съветници. Те са от партия „Бъдеще за родината“.

Другата група е на коалиция „БСП за България“, тя  петчленна и неин представител е Станислав Стоенчев, също кандидат за кмет на Сопот, който отива на балотаж с Дойнов в неделя.

Само с два мандата остана ПП ГЕРБ, чийто представител в досегашния Общински съвет бе Нели Пенева. Тя  бе начело на местния парламент четири години.

Два мандата спечели местната коалиция „Заедно са силна община“, в която влиза и ВМРО-БНД. Техният кандидат за кмет д-р Иван Дончев отпадна от надпреварата за градоначалник, но пък с общи усилия на двете формации спечелиха две места.

Двама общински съветници ще представляват в Сопотския парламент коалицията Продължаваме промяната-Демократична България.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Вазов

Вазов

01.11.2023 | 21:45

Доста манипулативен коментар! Кметът Дойнов, който уж щеше да спечели още на първи тур, загуби с 200 гласа и е втори и отива на балотаж като губещ. Затова нищо не пишете. И впрочем нямат никакво значение неговите 6 общ.съветници от общо 17! Мсй загубихте един бъдещ партньор...

Отговори
1 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?