46

Апокалипсисът в Карловско: Над 100 сигнала на тел. 112 и в районното

Над 100 са получените сигнали в полицията днес – чрез тел. 112 и в районното управление в Карлово, за наводнени частни имоти, свлачища, разрушени мостове, отнесени автомобили и имущество в резултат на потопа в Карловско. Към 19 часа няма информация за жертви и сериозно пострадали хора, съобщиха за "Марица" от полицията в града под тепетата. 

Най-големи поражения са нанесени в населените места Слатина, Богдан и Каравелово, където има разрушени няколко къщи и магазин, отнесени са и пет мостови съоръжения. Две от тях са на входовете на село Богдан и така на практика то остава откъснато. По тази причина в рамките на днешния ден се е наложило с военен хеликоптер да бъдат евакуирани около 20 души, а на останалите жители да се доставят храна и вода.

Директорът на ГДПБЗН главен комисар Николов изтъкна доброто взаимодействие с местната власт и доброволците при преодоляване на последиците

Оперативен щаб ръководи и координира действията на спасителните екипи в карловските села, които са засегнати от усложнената метеорологична обстановка в резултат на проливните дъждове и придошлите реки Стряма и Татлъдере през последното денонощие. За взетите спешни мерки и създадената организация за помощ на местното население и отстраняването на последствията от утежнената ситуация информираха от село Каравелово областният управител на Пловдивска област Ангел Стоев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, заместник-директорът на Националната следствена служба Юлиана Петкова и директорът на дирекция „Аварийна помощ  и превенция” към Столична община Красимир Димитров.

Директорът на ГДПБЗН главен комисар Николов посочи, че скъсаните две диги на р. Стряма към момента не водят до допълнителна опасност. Той изтъкна доброто взаимодействие с местната власт и доброволците при преодоляване на последиците от голямото количество паднали валежи.

Да се запознае лично с обстановката и действията на спасителните екипи на терен пристигна и вицепремиерът по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той изказа благодарност към главен комисар Николов за създадената организация и професионалната работа на екипите: „Много бързо са реагирали нашите сили, изведени и спасени са много хора“. Действия на място продължават, цяла нощ ще има екипи, които ще следят нивото на реката и ще извършват всички необходими действия, за да се евакуират и останалите хора, които са откъснати в момента от пътищата, уточни министър Демерджиев.

Мястото бе посетено и от представители на Националната следствена служба, води се разследване за евентуално извършване на престъпление.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?