1553

АПИ обявява нова поръчка за Черния мост, пари няма

До края на месец юни 2024 г. Агенция Пътна инфраструктура ще обяви нова обществена поръчка за изграждане на мостово съоръжение край  Калояново.  Това става ясно от писмо на агенцията до Община Калояново по повод  настояване на местната власт и хората от региона на мястото на така наречения Черен мост  да бъде изграден нов, който e удобен и безопасен.

Писмото е от 28 май 2024. От АПИ обаче съобщават, че за изграждане на новото съоръжение не са предвидени средства. 

Кметът на община Калояново Младен Кичев ще поиска с ново писмо до АПИ при актуализацията на държавния бюджет да бъде направено предложение сумата да бъде предвидена. При обявяването на предишната обществена поръчка Агенция Пътна инфраструктура съобщи, че за целта са необходими 1. 43 млн. лв. без ДДС.
  Мостът се намира на главния път Пловдив-Хисаря. Съоръжението е поставено още от времето на Втората световна война и е опасно. На него често стават катастрофи, понякога и с фатален край. Заради това от десетилетия бе наречен с прозвището Черния мост.
  От Община Калояново заявиха, че ще продължат да следят темата, докато реално бъде обявена обществената поръчка. След като бъде избран новият парламент, местната власт ще проведе разговори с всички политически групи и ще настоява да съдействат за решаването на проблема.
  Кметът  Младен Кичев подчерта, че хората в района остават в  готовност за протести в случай че проблемът не бъде решен навреме. Изграждането на нов надежден мост е изключително важно за безопасното движение и аз настоявам този проблем да бъде решен възможно най-скоро, категоричен е Младен Кичев.

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?