Следвайте ни

Ангел Стоев подхваща безводието в Кръстевич

viber icon

Областният управител на Пловдив Ангел Стоев се заема с проблема с безводието в хисарското село Кръстевич. Той покани Инициативния комитет на селото, кмета на Община Хисаря и управителя на ВиК-Пловдив Спартак Николов на среща в сградата на Областна администрация в четвъртък от 16 часа.

Както "Марица" вече вече писа, Кръстевич излиза на протест в събота и възнамерява за кратко да блокира основния път, минаващ през селото. Причината е, че от началото на юли жителите на населеното място са на режим на водата, според който животворната течност тече от чешмите по един час в единия край на селото, а след това в другия. Причината е, че във водоема няма капка вода, тъй като местната река, от която се водоснабдява селото, е пресъхнала. Когато потече пък, водите в чешмите е често мътна.

Търпението на местните преля и преди дни те заплашиха, че ще спрат да плащат сметките си за вода, както и да ходят да гласуват по време на избори. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?