4020

Администрацията в Карлово с указания към гражданите при очаквания голям сняг

Община Карлово предупреди за очакван обилен снеговалеж тази нощ и утре. Администрацията на най-голямата община в Пловдивска област и Подбалкана призовава гражданите да се съобразят с метеорологичната обстановка и се придържат към препоръките и указанията, които трябва да се спазват при лошото време.

През нощта срещу 25 ноември /събота/ валежи ще обхванат цялата страна, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. В събота ще прониква студен въздух, ще има значителни по количество валежи. Със застудяването до края на деня ще завали сняг.

Шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, призовават от Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/. Пътната агенция напомня водачите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Водачите на автомобили да не ги паркират под дървета, за да предотвратят евентуални щети вследствие чупене на клони под тежестта на снега.

Дебелите и тежки връхни дрехи и вдигнатите яки правят пешеходците по-бавни и с ограничени възможности в лошото време да наблюдават обстановката по пътя или улицата. Шаловете и шапките пречат да се чуе шумът на приближаващи коли. Движещите се пеш при обилен снеговалеж, за да предотвратят злополука, трябва да напуснат платното или изчистената ивица от него до отминаването на приближаващ отпред или отзад автомобил. Запомнете добре - шофьорите на приближаващите автомобили Ви виждат далеч по-късно, отколкото предполагате. 

Община Карлово напомня, че трябва да се спазва чл.19.(1) от Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред, приета с Решение №134 на Общински съвет Карлово: „При снеговалеж и заледяване ръководителите на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества, собственици на имотите, управители на етажна собственост са длъжни да организират своевременно и постоянно почистване на прилежащите към имотите тротоари и работни площадки в района на обектите и безопасност на движението и отстраняването на ледени висулки и надвиснал сняг.“.

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 1 оценки
4/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?