46
Следвайте ни

Администрацията в Хисаря с коледни бонуси от 300 до 1000 лева

Хотелите в СПА столицата на Балканите пълни за празниците, послещат туристите с богата програма

viber icon

Туристи ще напълнят СПА хотелите в Хисаря в дните около Коледа и Нова година, организаторите обявиха богати празнични програми, които да радват и забавляват гостите. Празненствата  обаче няма да напускат хотелите, те ще останат само в залите. Заради противоепидемичните мерки общината няма да организира тържества нито за Коледа, нито за Нова година на площада в курортния град. За да бъдат предпазени децата, няма да се състоят и традиционните поздравления в детските градини, съобщи кметът на общината инж. Пенка Ганева. По-добре да предпазим децата и родителите, отколкото  заради един час празник да допуснем да има болни хора, обясни тя.

В същото време общината ще продължи да обслужва граждани в работните дни преди Нова година. По-голямата част от служителите ще почиват от 24 декември до 4 януари, но в последните дни на декември – 29, 30 и 31 ще има служители, които ще работят и ще обслужват гражданите. Не-малка част от хората обаче излизат в отпуск, те ще съберат празничните и почивните дни с дните от полагаемият  им се отпуск.

Тази година, разлика от предишната, работещите в администрацията ще получат коледни бонуси, научи „Марица“. Това става по решение на Общинския съвет. Старейшините на общината решиха за това да бъде разпределена икономията от фонд „Работна заплата“, направен през година.

Икономиите обаче са в резултат на повече болнични дни в годината на коронавируса. Една част от служителите са преболедували ковид-19 и затова част от фонда не е разпределян за заплати. Тази сума ще бъде разпределена на служителите според показана работа през годината. Общинските съветници са решили бонусите да варират от половин минимална заплата до 1000 лева.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

БАЧО

БАЧО

21.12.2021 | 17:51

Кво тротоарно прово за строежа над гарата бе то е спазарено в централата на ГЕРБ ерастите

Отговори
1 0
Вътко

Вътко

21.12.2021 | 17:42

Улиците са само дупки но за бонуси Пена раздава. Питахме я кога ще ремонтира улиците около новия хотел над гарата тя мълчи и се крие.Защо е оценена общината и там не се плаща тротоара право.Това са десетки хиляди левове.....

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?