Следвайте ни

82 ромски къщи в Розино пред бутане, връчиха актове на собствениците

viber icon

Специално назначена общинска комисия влезе днес в ромската махала на Розино. Експертите връчват констативните актове на собствениците на незаконни къщи  и постройки. Начело на комисията  е  инж. Матю Писачев, началник на отдел „Устройствени схеми, регулация и контрол по строителството“.

Днес, утре и в сряда ще бъдат връчени общо 82 акта за незаконни къщи селото. Процедурата предвижда правото на собствениците да обжалват пред съда констативния акт. В случай, че жалбата им не бъде удовлетворена, в едномесечен срок те трябва сами да съборят незаконните постройки. Ако не го сторят общината ще започне събаряне на постройките.

Има избрана фирма, която да извърши тази дейност, посочи заместник-кметът по строителството инж. Николай Цветков.

Днес специалната  комисията на община Карлово връчи констативните актове на 40 собственици на незаконни къщи.

Ромите в Розино очакваха връчването на документите още миналата седмица. На хората дни наред се разясняваше процедурата, заяви експертът по етническия въпроси Сергей Иванов от София, който дойде днес в селото заради започналата процедура.  

Още миналата седмица с ромите разговаря и здравният медиатор в селото Румен Караджов. Няма напрежение в ромската махала.

Във всяка къща живеят поне по пет-шест души, ако се започне събаряне посред зима тези хора ще останат без покрив, ще пострадат и над 300 деца, които са ученици в училището в Розино, където общо учат около 370 деца от цялото село, предупреди преди дни Румен Караджов.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Дрон

25.02.2020 | 08:28

Крайно време беше.

Отговори
0 1

IYI

24.02.2020 | 19:48

Да изчезват

Отговори
1 1

Rangel

24.02.2020 | 18:21

hte stane Nejduzvezni voyini ujas

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?