Следвайте ни

78 секции отвориха тази сутрин в община Карлово

Гласувам за  красив и зелен град Баня, каза първият избирател

Гласувам за  развитието на град Баня,   очаквам повече внимание към благоустрояването и озеленяването, спечелване на повече европейски проекти. Това заяви  учителката Христинка Недялкова от Баня,  която гласува първа тази сутрин в своята 36-та секция.  Тя пусна бюлетините за кмет на Баня, за кмет на община Карлово и за общински съветници точно в 7.05 часа. Очаквам в Баня и в Карлово да бъдат привличани повече туристи. Желанието ми  е младите хора да остават да живеят и работят в Баня, в Карлово в своите населени места в общината, каза още тя.

В община Карлово са устроени 78 секции, от които две подвижни и една разположена в МБАЛ „Д-р Киро Попов“. Всички те отвориха точно в 7.00 часа и посрещнаха подготвени първите избиратели.

Броят на избирателите в община Карлово е 43 557, в Карлово те са 20 094. Броят на избирателите в кметствата на общината е 23 463.

В общината няма да избират кмет на населено място в шест села – Домлян, Куртово, Московец, Пролом, Марино поле и Мраченик. Там избирателите ще гласуват само за кмет на община и  за общински съветници.

Цветана Георгиева

Кореспондент Карлово екип "регион"

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?