49

49-годишна с опасност за живота след взрива в "Арсенал"

По-тежко пострадалата работничка при днешния инцидент в завод "Арсенал" е с опасност за живота. Това съобщи Таня Димитрова, прокурор от Районната прокуратура в Стара Загора, пред dariknews.net. "Тя е получила разкъсна рана в коремната област. Работничката е оперирана и се намира в реанимацията на болницата в Казанлък", посочи Димитрова. Освен травмата в корема, тя има рана и на лява ръка. Жената е на 49 години.

Другата пострадала, жена на 53 години е с фрактури на показалец и среден пръст, както и с изгаряния. Тя е освободена за домашно лечение.

Инцидентът в цех 113 в Мъглиж е станал в момент, в който се е извършвало пресоване на капсул-детонатори, разкриха още от прокуратурата. "При изваждането им на самата работна маса е имала възпламеняване и кратка детонация, в резултат на която жените са пострадали", каза още Таня Димитрова.

И двете работнички са с дълъг стаж в "Арсенал" - едната работи там от 32 години, другата от 21 години стаж. Те са преминали през ежедневния инструктаж. В момента на детонацията, в цеха е имало и други работници, за които не е имало опасност.

Няма нарушения по сградния фонд. По-рано прокуратурата съобщи, че е започнала  разследване по случая.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?