Следвайте ни

32-ма военни помагат за гасенето на огъня край с. Михилци

viber icon

Тридесет и двама военнослужещи от зенитно-ракетния дивизион на 61-а Стрямска механизирана бригада продължават и днес да оказват помощ в дейностите за потушаването на пожара в района на с. Михилци, община Хисаря, област Пловдив, съобщиха от Министерството на отбраната. Те ще извършват наблюдение на района, засегнат от пожара, и ще следят за тлеещи огнища с готовност да спрат разпространението на огъня. Ръководител на формированието е майор Стефан Проданов. В помощ на пожарникарите е  и екипаж от състава на Военновъздушните сили с вертолет „Кугар“.

Военнослужещи от Българската армия изпълняваха и вчера задачи в помощ на населението. Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада – Стара Загора беше задействан в 16.35 ч. на 7 август със задача да обезвреди корозирал боеприпас, открит при изкопни работи в коритото на Стара река в близост до хотел „Магнолия“ в Казанлък. На място военнослужещите са установили, че това е 76,2 мм кумулативен снаряд. При спазване на мерките за безопасност снарядът е иззет и транспортиран в безопасен район за унищожение.

Вертолет „Пантер“ от Военноморските сили на 7 август се включи в операция по търсене и спасяване на 23-годишен моряк, изчезнал от борда на търговски кораб, плаващ под панамски флаг. Сигналът е подаден на дистанция от около 80 мили югоизточно от Варна. Вертолетът от състава на морска база „Чайка“ излетя в 14.10 ч. и до 17.00 ч. екипажът участва в издирвателните дейности.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?