Следвайте ни

24 новоприети войници в 61-ва Стрямска бригада положиха клетва

viber icon

Има раздвижване в интереса към военната професия, това показва последния прием на войници, който като качеството на хората и като желание за работа е удовлетворяващ. Фактор за това е както кампанията, която върви от няколко месеца, така и 10-процентното увеличение на заплатите, което от януари вече е факт.  Това коментира  командирът  на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Деян Дешков след като 24 новоприети войници от 61 –ва Стрямска бригада положиха днес военна клетва.Те са на възраст от 19 до 21 години, три от тях са жени.

Церемонията бе на площад „Васил Левски“ в Карлово. Освен командирът на 61-ва Стрямска бригада новите професионални войници поздрави и кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. На клетвата присъстваха кметове на населени места от общината и представители на областната администрация.

Удовлетворен съм от тази прием, макар и частично, защото отдавна не бяхме виждали  млади хора на възраст от 19 до 21 години с плам и огън в очите,  които чакат да им покажеш какво могат да научат и дадат своята дан за отечеството. Казвам го с чисто сърце, защото е много радостно и мотивиращо да застанеш на десния фланг на хора, които горят от желание за работа, каза още бриг. Ген. Дешков.

След полагането на клетвата войниците заминават за Плевен за първите модули на подготовката, които са  основите за всеки  военнослужещ. След това  започва подготовката им на място  за екипите, екипажите, отделенията  и ротите, в които ще служат.

За военнослужещите от 61-ва Стрямска бригада предстоят две  големи учения. Първото е през април, когато на полигона Корен за военно тактическо учение ще излезе   Втори батальон, дислоциран в Казанлък. Но освен това формирование  в учението ще участват и голяма част от останалите  формирования , общо 800-900 души, с цел  тяхното осигуряване и взаимодействие. Най-голямото учение е през октомври, то е под мотото „Предбалканска стена 20“, в него ще участват  2000 души. Това учение  ще се  проведе  на няколко полигона в страната и ще продължи 15 дни. „Предбалканска стена 20“.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?