Следвайте ни

20-годишен скача по покрива на БМВ

20-годишен младеж изуми магистратите с вандалска акция. Той скачал върху кола БМВ на непозната за него жена в Рудозем. 

Алек К. бе задържан за 7 денонощия в ареста като наказание за дребно хулиганство. Това стана с решение на Районния съд в Мадан. Младежът обаче обжалва решението пред Окръжен съд, понеже не бил съгласен с размера му. Според дългогодишни магистрати случката е без прецедент в съдебната им практика.

На 10 август около 3 часа през нощта Алек се развилнял на улица "Васил Левски" между блок №4 и сградата на „Български пощи“ в Рудозем. Той се качил на предния капак на паркирано БМВ и скачал по предното стъкло, покрива и задния капак на автомобила. Младежът сипел обиди срещу собственичката на колата и избягал, като видял, че на място пристигат полицаи. Наложило се ченгетата да го гонят по улиците на града пеша. 

Колата е с чуждестранна регистрация и е собственост на 27-годишна жена от Рудозем. 

Според запознати след вандалските действия автомобилът се нуждае от сериозен ремонт, за да бъде възстановен. Пред полицаите младежът не дал логично обяснение защо е скачал по колата. И той, и собственичката на БМВ-то категорично заявяват, че не се познават. В съда младежът обяснил, че жената карала много бързо, което го накарало да скача по колата <210>, но в същото време твърди, че и нищо не си спомня от вечерта. Собственичката на автомобила пък твърди, че не го е виждала никога и с нищо не го е провокирала.

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?