2374

17-годишната Миглена от Карлово е новата Царица на розите СНИМКА

Миглена Мандраджиева спечели титлата „Царица на розата - Карлово 2022 година“.

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на красивата девойка един от символите на града – златна роза. 17-годишната Миглена е от Карлово, ученичка в СУ „Васил Левски“. Тя спечели короната в надпревара с още 8 чаровни и талантливи момичета. За първа подгласничка бе избрана Емили Подгорска, за втора – Ванеса Почева. Наградата на Асоциация на цариците на розата бе присъдена на Дара Христова.

Конкурсът се проведе в зрителната зала на НЧ „Васил Левски – 1861 г.“, където девойките дефилираха с официални тоалети на модна къща „Бандерол“ пред седемчленно жури, с председател Боряна Кралева – управител на „Българска роза” АД. Царица на розата Карлово 2021 Елена Данова предаде символа на своята власт на Миглена Мaндраджиева, която благослови земята и хората от Долината на розата.

Царицата на розата бе удостоена с награда от 2000 лева, осигурена от „Българска роза” АД. Първата подгласничка получи награда от 1000 лева, осигурена от Българо-китайската фондация за култура. Наградата на стойност 700 лева за втората подгласничка е подсигурена от фирма „Дамасцена“ ЕООД. Наградата от 500 лева на Асоциация на цариците на розата бе осигурена от фирма „Мишел Интернационал“. 

Водещи на награждаването бяха Орлин Павлов и Лили Бързева, в програмата взеха участие също изпълнители от Държавна опера Пловдив и певицата Керана.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?