Следвайте ни

17-годишен се нагълта с хапчета, поиска да умре

viber icon

17-годишен младеж от Центъра за настаняване от семеен тип в Карлово снощи е направил опит да се самоубие. Той е погълнал голямо количество лекарства, а скоро след това му е прилошало и е бил откаран в болница от екип на Спешна помощ. Съседи на  центъра са видели как момчето е било внесено в линейката.

От Дирекция Социално подпомагане в Карлово потвърдиха за инцидента и от тази сутрин  в Центъра за настаняване от семеен тип се извършва проверка. В отдел „Закрила на детето“ е проведена незабавна среща с представители на ЦНСТ -  дежурния в деня възпитател, социалния работник, социалния работник на детето от отдел „Закрила на детето“, главния социален работник от отдела и директора на Дирекция Социално подпомагане. Взето е решение след изписване на момчето от болницата с него да се проведат разговори и да му бъде оказана допълнителна подкрепа. 

По данни на  отдел „Закрила на детето“ с момчето работят специалисти от Центъра за обществена подкрепа в Карлово в посока преодоляване на поведенчески проблеми, повишаване на мотивацията към учебния процес и подготовка за самостоятелен живот след навършване на пълнолетие. Досега той не е споделял суицидни мисли.  Набелязани са мерки в посока на интезивно наблюдение на младежа от страна на ЦНСТ и социалния работник от Центъра а обществена подкрепа.

Няма сигнали за внасяне на упойващи вещества в ЦНСТ, заявиха от Дирекция Социално подпомагане в Карлово. Но след вчерашния случай ще бъдат сезарани компетентите органи за извършване на допълнителна провека. От там отрекоха да е имало подписка за закрива на центъра.

Центърът за настаняване от семеен тип в Карлово се управлява от СОНИС СТАРТ ООД, провери marica.bg.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?