46
Следвайте ни

15 населени места избират кмет на община Калояново

В 7.00 часа отвориха 20 секции, в 13 от тях се гласува машинно

viber icon

В община Карлово днес се провеждат частични мести избори, 9277 гласоподаватели избират своя кмет измежду четирима кандидати. Изборите се провеждат в 15 населени места в 20 избирателни секции. В 13 от секциите се гласува с машини, в останалите седем с хартиени бюлетини. Отпечатани са  9300  бюлетини.

Изборният ден започна в 7.00 часа. Сутринта не са се явили двама членове на секционни избирателни комисии – по един в секция в Калояново и в Ръжево Конаре. Това не е пречка изборният ден да започне нормално, тъй като законът позволява секционната комисия да бъде в състав не по-малко от пет члена. Всички СИК в община Калояново са с по седем членове, така, че отсъствието на по един член от комисия не е проблем, обясниха от ОИК-Калояново.

До избор на кмет на община Калояново в средата на мандата на местната власт се стигна след като Общинската избирателна комисия отстрани титуляра Георги Георгиев, който бе осъден за това, че шофира под въздействието на наркотици.

С указ на президента частичните местни избори бяха насрочени на 3 октомври.

За управник на общината в сърцето на Тракия се кандидатира Пламен Николов от НФСБ.  Пламен Николов е заместник-кмет на общината има богословско и юридическо образование.

В надпреварата за поста влезе  временният кмет на общината Веселин Бонов. Той  е издигнат от коалиция „БСП за България“. Веселин Бонов е завършил математика и информатика в ПУ „Паисий Хилендарски“ и е заместник-кмет на община .

Кандидат на ГЕРБ/СДС  в тези избори е Виктория Гешева-Михайлова. Тя е директор на дирекция в общинската администрация на Калояново от 2004 г. , по образование  икономист.

За кмет на община Калояново се кандидатира  бизнесменът Ивайло Кръстев, който е завършил висшето си образование в Аграрния университет в Пловдив и  в ПУ „Паисий Хилендарски“. Неговата кандидатура  е издигната от ПП „Обединена социалдемокрация“.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ходжата

Ходжата

04.10.2021 | 10:48

Попа няма да бъде избран що е двуличник и ....................................

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?