71

15 души са в болници след наводненията в Карловско

Няма данни за скъсана дига, но проверяваме дали извършената сеч в района не е причина за наводнението, заяви вътрешният министър Демерджиев

 

Над 190 л/кв.м са се изсипали в района на селата около Карлово, каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по NOVA.

Той посочи, че към момента няма данни за скъсана дига. Водосборният басейн е голям. Това е довело до покачване на вълната. Ще се провери дали извършената сеч в района също е причина за наводнението, каза още Демерджиев.

Първите евакуирани бяха спасени с летателна техника на Министерството на отбраната. Петнайсет души са в болници. Днес започва оглед на пострадалите къщи в с. Богдан, посочи вътрешният министър и обясни, че част от евакуираните са в читалището с. Каравелово. За тях са осигурени храна и лекарства.

 

В с. Богдан все още има непроверени къщи, това ще стане след оттеглянето на водата. Няма загинали при бедствието, няма и сериозно пострадали, каза Демерджиев.

Той не скри, че има много сериозни материални щети. „Реката се е изливала по улиците. Течението, неговата сила е носила дървета, коли. Много дървета са свалени от планината. Едно от оплакванията на местните хора, което ще бъде проверено, е, че е допринесла сечта в района”, заяви Демерджиев. Той е категоричен, че предстои проверка по това подозрение. „Тече разследване. И вчера не се срещнах с представителите на следствието, но ще има координация”, обеща ресорният министър.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?