49
Следвайте ни

12 наши фирми от отбранителната промишленост впечатлиха на "EDEX 2021"

viber icon

Български компании от военно-промишления комплекс направиха силно представяне на „EDEX 2021“ в Египет - едно от най-големите специализирани международни изложения в Арабско-африканския регион. Представители на 12 фирми от страната ни, сред които и ВМЗ-Сопот, представиха възможностите за производство, доставка и усъвършенстване в страната ни на продукти за отбранителната индустрия. 

България бе сред страните, които бяха във фокуса на интереса и поради институционалната подкрепа от страна на Министерството на икономиката. В тази връзка Сдружение “Българска отбранителна индустрия" изказва персонална благодарност на министъра на икономиката Даниела Везиева, която участва в откриването на престижния форум и представи възможностите на българската индустрия по време на официалните си срещи. СБОИ нееднократно сме подчертавали, че военно-промишлената индустрия е структуроопределяща за българската икономика и институционалната подкрепа за сектора е много важна за бъдещето му конкурентно и устойчиво развитие. 

В рамките на „EDEX 2021“ се представят повече от 400 изложители от целия свят, а очакванията на организаторите са форумът да бъде посетен от над 30 хил. посетители.

 

 

                                                   

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?