4232

12 девойки влизат в битка за короната на Царицата на розата

Карлово избира най-красивата девойка за Царица на розата 2024 г. Бляскавият конкурс-спектакъл е тази събота от 17.30 часа и за първи в историята на събитията, посветени на маслодайната роза, той ще се проведе на открито. На площад „20 юли“ ще се  представят 12-те претендентки за короната. Една от тях ще бъде избрана за Царица на розата и следващата събота – на 25 май, ще поздрави жителите и гостите на Розовата долина на най-големия празник в региона, посветен на ароматното цвете.

Конкурсът за Царица на розата набира все по-голяма популярнос. Тази година на кастинга се явиха 23 момичета от Карлово и региона. Комисия избра 12-те, които да се явят пред журито и да се състезават за короната.

В продължение на няколко седмици момичетата участваха в поредица събития, за да опознаят история на региона, историята и приложението на маслодайната роза, както и да получат ценни съвети за поведението на сцената и светските обноски в различни случаи.

Междувременно претендентките за титлата, които са в силни конкурентни отношения, се опознаваха, сприятеляваха и подкрепяха.

В хода на подготовката неоценима подкрепа и тази година оказа Асоциацията „Царици на розата“, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?