Следвайте ни

1000 лева за всяко бебе в Сопот през 2022 година

viber icon

Сопот предвижда увеличение на еднократната помощ за новородено дете през 2022 г. Това стана ясно по време на публичното обсъждане на някои дейности в разходната част на бюджета на общината за следващата година. Сред тях по-важните са таксите за детските градини и спортният календар за 2022 година.

Догодина за всяко новородено  дете администрацията залага еднократна помощ в размер на 1000 лева. Досега тя бе 900 лева. Годишно в зависимост от броя на новородените деца, чиито родители са жители на община Сопот, администрацията плаща до 40 000 лева, коментира заместник-кметът Николай Новаков. 

И през следващата година родителите няма да плащат такса за детска градина на своите деца. Общината продължава да поема този разход от бюджета, който за 2022 г. ще е близо 270 000 лева. Сопот е една от малкото общини в България, която дава тази подкрепа на младите родители, подчерта Новаков.

Администрацията предлага за спортния календар в бюджета за 2022 г. да бъдат заделени 16 900 лева. Разчетът е направен без предложенията на спортните клубове, защото до миналия ден, когато бе обявено публичното обсъждане по този въпрос не са постъпили предложения.

Очаквах, че на това обсъждане ще има представители на спортните клубове и заедно да обсъдим спортния календар за 2022 г., да видим какви са техните желания и какви са възможностите на бюджета, но те не се отзоваха на поканата, каза Новаков. Той изрази разочарованието си, че на това публично обсъждане нямаше и граждани, нямаше и общински съветници,  и допълни, че се надява да чуе мнението на сопотненци при следващото обсъждане.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Мария

Мария

21.08.2021 | 22:59

А защо трябва да я получават само родители , които имат средно образование. Ние осмокласниците защо губим правото на тази помощ или не сме хора . Какво да говорим за тези които нямат образование. Защо помоща не е за всяко родено бебе независимо какво образование имат родителите ? Е Аз имам 2 деца , а на нито едно не е изплатено тази помощ защото нямам завършено средно образование . Е това не е ли дискриминация ?

Отговори
0 1
Трепач

Трепач

21.08.2021 | 07:05

Хубаво,но да не стане малкото Столюпино

Отговори
0 0
Ще се местя в Сопот

Ще се местя в Сопот

20.08.2021 | 22:18

Браво на кмета! Не като повечето които освен да крадат и наглеят друго не правят!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?