Следвайте ни

Звук, светлина и дим превръщат в атракция крепостта Топликос

viber icon

Мултимедия в комбинация от звук, светлина, анимация и пушечно шоу ще представи развитието на крепостта Топликос в Минерални бани. Шоуто, подобно на „Звук и светлина“ на Царевец във Велико Търново, е съвременен метод за маркетинг и реклама на археологическия обект чрез пресъздаване на образи, картини и движения.

Атракцията е част от промените, които предстоят за да стане по атрактивна и достъпна крепостта, по проект на общината за промотиране и развитие на туризма, който се съфинансира чрез програма Интеррег-ИТП за трансгранично сътрудничество България-Турция.

За 24 месеца ще се извърши благоустрояване на прилежащите пространства около крепостта и реконструкция на алейната мрежа в парковата среда. Обектът ще бъде достъпен за хора в неравностойно положение, ще има нови места за отдих, както и зона за организиране на събития, пърформанси на открито и временни туристически атракции. 

Парите по проекта са 421 584 евро, като част от тях са за турското с. Хамдибей, където ще бъдат обновени древни калдъръмени улици, ще се изгради панорамна платформа, от която жителите и гостите на населеното място ще могат да се насладят на откриваща се красива гледка. 

По проекта ще бъде разработен и туристически пътеводител за популяризиране и рекламиране на местните природни, културни и исторически дадености.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?