Следвайте ни

Звънете в полицията за хора без маски в магазините 

viber icon

Персоналът не излиза заедно на почивки и не се събира в едно помещение. В магазините се спазват мерките за отстояние, дезинфекция и носене на маски. Част от клиентите, при влизане в помещението, не се съобразяват и свалят маските. Това заяви на свиканата от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова среща, представители на големите вериги. 

Директорът на ОД МВР- Хасково заяви, че полицията разполага с екипи, на които може да се сигнализира при нарушения. 

Факт е, че в началото на пандемията мерките се спазваха много повече, а с времето започнаха да се неглижират, заяви д-р Здравкова. Тя инициира тази среща, за да чуе мнението и проблемите на бизнеса  за по-ефективното прилагане на противоепидемичните мерки. 

В момента се извършват проверки по магазини, заведения, банки, обществен транспорт и други публични места заради нарастващия брой на заболелите в областта. Областният управител апелира за много отговорно отношение към ситуацията. Да се спазват мерките за дисциплина, дезинфекция, дистанция, да носим маски и да се грижим един за друг.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?