Следвайте ни

Зов за помощ: Да помогнем на Гого!

viber icon

Малкият Георги от Хасково е на годинка и 9 месеца. Той все още не може да лази, не се изправя и не ходи. Не може да казва думички и да сочи с пръстче. Това са все неща, присъщи за де​чицата на неговата възраст. Родителите на Гого - Елена и Михаил Цоневи, се обръщат с призив да помогнем на рожбата им за  пълноценен живот. За цялостно лечение на момченцето са необходими около 50 000 евро – сума, непосилна за семейството.

"Георги е дългоочаквано дете, което с раждането си ни направи безкрайно щастливи. Но щастието ни беше много кратко, защото в първите часове от живота си, Георги получи гърчове, които след няколкомесечно лечение и кратко затишие, зачестиха. Брояхме дните прекарани у дома, тъй като тези в болницата бяха повече… Молим ви за шанс, нашето момче да може да тича и да играе с другите деца, да чуем заветното "мамо" и "тате", да има пълноценно детство и нормален живот", обръщат се за помощ към хората Елена и Михаил.

Гърчовете са съпроводени със сънни апнеи и спиране на дишането, което налага бебето да бъде в кувьоз 20 дни, да се храни със сонда и да диша с кислороден апарат. След няколкомесечно лечение с Фенобарбитал и кратко затишие, пристъпите отново зачестяват, достигайки до 60-70 на ден. Паралелно с това, умственото и двигателното развитие на момченцето изостава.

В продължение на година, малкото човече е водено в различни рехабилитационни центрове, а когато си е вкъщи – продължава ежедневната работа с частен рахбилитатор. След множество изследвания, включително и генетични в САЩ, до момента няма точна диагноза, която да обяснява състоянието на детето. Направен му е и ядрено магнитен резонанс. Диагнозата е детска церебрална парализа.

В търсене на помощ, родителите се озовават в Турция. След преглед при невролог ги насочват към извършване на пълни генетични изследвания, за които сумата възлиза на над 7000 евро.

Специалистите са на мнение, че Георги ще проходи, но се нуждае от интензивна рехабилитация и усилено стимулиране на умственото развитие. В истанбулския рехабилитационен център "Рибем", специализиран за работа с деца с двигателни проблеми, предлагат такава терапия. Един двуседмичен курс обаче не е достатъчен. Ще са нужни поне година рехабилитация и множество контролни прегледи, за да се постигнат добри резултати.

Всички тези терапии и процедури са непосилни за родителите. Към момента са събрани малко над 8500 евро, от необходимите 50 000. Преди дни семейството плати от средствата в "Хелпкарма" за рехабилитация 6240 евро, за 4 курса напред, както и 1300 евро за престой. На 15 ноември тримата заминават за Истанбул и поради сложната обстановка с коронавируса, бащата ще се върне, а майката, ще остане по-дълго.

"Следващата година ще бъде решаваща. От специалисти знаем, че най-добри резултати в развитието се постигат до 3-годишна възраст на дечицата. Благодарим Ви от сърце, че дарявате частица от себе си, за да може нашият малък Гого да има по-добър живот.Благодарим Ви, че сте с нас и ни подкрепяте и Ви молим да продължите подкрепата! Без Вас няма да се справим с това трудно изпитание", споделя майката Елена.

Присъединяваме се към майчиния призив за добротворство. Ако желаете да помогнете на Гого, дарете средства на следната банкова сметка:

 

IBAN BG54FINV91501317483321

BIC: FINVBGSF, ВАЛУТА: ЛЕВА

ТИТУЛЯР: ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ ЦОНЕВ

PAY PAL: [email protected]

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?