25

Зелена класна стая правят до кино „Медея“ в Димитровград 

Още 3 междублокови пространсва в Димитровград ще бъдат благоустроени по общинската програма за по- приветлина граска среда. 

Конкурсът стартира в началото на лятото, а  до крайния срок 31 авгус са постъпили 3 предложения. Комисията е решила да ги финансира. 

Така на ул. „Гросето“ ще има нова детска площадка, подобрения ще има в междублоково пространство на бул. „Г.С.Раковски” до бл.№7) , както и в парковото пространство до кино „Медея”, съобщиха от Общината. 

Предвидените дейности в проектите включват доставка на детски съоръжения, беседка за отдих и паркова мебел, допустими са за финансиране, и се отнасят за съществуващи детски площадки или междублокови пространства, които се нуждаят от благоустрояване.  

Един от проектите предлага интересна идея за реализиране с образователна цел. Идеята е в парково пространство до кино „Медея” да се изгради „кът за деца и ученици”, който да представлява „класна стая на открито”, като по този начин ще се използват иновативни подходи за обучение. 

 „Зелената класна стая” ще може да се ползва от близките училища и детски градини, а в следобедните часове от живеещите в квартала. 

Финансирането е в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30 ноември. Предстои с домоуправителите да бъдат сключени договори за финансиране . 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?