25
Следвайте ни

Заводът за фарове край Димитровград затвори

viber icon

Заводът за автомобилни светлини "Варок лайтинг системс“ край Димитровград затвори, съкратени са работещите там 40 души. Компанията е влязла в процедура по ликвидация, според търговския регистър дейността е прекратена още в началото на годината, съобщи Капитал. 

"Варок лайтинг системс" беше създадена от турската Sa-ba Automotive като "Са-ба България" в края на 2015 г. с идеята да бъде изграден завод за фарове. Още преди да започне производството през 2018 г., турската компания беше купена от американското поделение Varroc Lighting Systems на индийската група. Като част от сделката собствеността си смени и българското дружество, което впоследствие беше преименувано. Заводът беше завършен и производството започна в началото на 2019 г. За проекта си на стойност 8 млн. лв. и ангажимента да осигури 150 работни места компанията получи инвеститорски сертификат.

Две години по-късно обаче производството е прекратено. 

Не е ясно причината за затваряне на производството,  но вероятно става въпрос за компанията от фактори. Сред тях вероятно е и липсата на  квалифицирана работна ръка.  Перманентен недостиг на кадри изпитва и заводът за кабели за автомобили края Димитровград.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?