Следвайте ни

Заведенията в Хасково без такси до 31 януари догодина 

viber icon

Всички заведения за хранене и развлечения да бъдат освободени от такси за разполагане на маси за консумация, вкл. за съоръжения /тенти, подиуми, навеси и др./ от 1 май т.г. до 31 ян,ари 2022, предлага кметът на Хасково до  ОбС. 

В мотивите си градоначалникът Станислав Дечев уточнява, че от въвеждането на извънредното положение, а впоследствие и на извънредната епидемична обстановка, в  страната се прилагат различни противоепидемични мерки. Най-засегнати от тях се явяват заведенията за хранене и развлечения. 

„Въпреки че на национално ниво се предприемат редица мерки за подпомагане, считам че Община Хасково също следва да помогне на тези бизнеси“, пише в докладната си той.  Разрешителните за поставяне на маси за консумация се издават за определен период, а не месец за месец, и е напълно възможно след подновяването на работа и при нов пик на заразата, заведенията отново да бъдат затворени, но таксите ще останат дължими.

 „Неплащането на посочените такси би довело до липса на постъпления по бюджета на общината за около 200 000 лв. Предвид стабилното й финансово състояние, това не би нарушило дейността й. Още повече, че през 2021 г. се осъществиха няколко големи имотни сделки, които акумулираха по-големи от предвидените данъчни приходи“, мотивира предложението си кметът на община Хасково.

Предложението на Станислав Дечев ще бъде подложено на гласуване в Общински съвет на заседанието през април. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Савичевич

Савичевич

23.03.2021 | 09:40

Късно е либе за китка!Изкарахте от своите джобове за изборите.Но и те са дошли пак от нас.Тролеи,данъци,по 50лв.на пенсионерите и ежедневните лъжи по вашите ТВ.Пак с пари и манипулации ще спечелите,но на есен ще е истината.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?