Следвайте ни

Заведенията на открито отварят утре в Хасково 

viber icon

Заведенията, които разполагат с части на открито се готвят да отворят утре в Хасково. Днес на много места течете трескава подготовка. Собствениците и персоналът се надяват на топло време, което да им осигури клиенти след дългата принудителна почивка заради пандемията. 

Заведенията за хранене и развлечения в Хасково ще  бъдат освободени от такси за разполагане на маси за консумация, вкл. за съоръжения /тенти, подиуми, навеси и др. от 1 май т.г. до 13 януари  догодина. Това ще стане ако на заседанието на ОбС пред април съветниците приемат предложение то на кмета Станислав Дечев да се намали тежестта върху най- засегнатия от пандемията билзенс .

Неплащането на таксите би лишило бюджета от  200 000 лв. Според кмета, общината е в стабилно  финансово състояние. Няколко големи имотни сделки акумулираха по-големи от предвидените данъчни приходи в общината. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Василев

Василев

31.03.2021 | 17:37

Уважаеми журналисти ,днес на нашата територия, община Хасково в с.Маслиново е бил м-р председателя на България Бойко Борисов .Нито една медия не го е отразила това важно за нас и града събитие. Недоумявам.

Отговори
1 0
Шенко

Шенко

31.03.2021 | 17:28

И на 5- ти пак ще ги затворят.Отваряме,затваряме и така напред.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?