Следвайте ни

Завързани в двор птици подлудиха мрежата 

viber icon

Снимки на завързани птици в двор в димитровградското с. Горски извор подлудиха мрежата, в резултатът бяха сигнализирани РИОСВ и БАБХ в Хасково. 

На фотосите се виждат сова и друга птица, приличаща на малко соколче, които са завързани  с въже, тип сезал. Според информацията към снимките, те се отглеждат така вече 5. месец, ден и нощ, на открито. Това предизвика вълна от коментари на възмущение и споделяния. Снимките са пуснати от Мартин Янчев, който пред наш репортер каза, че са му предоставени от познат. 

Янчев допълни, че е сигнализирал по имейл кметството в селото. Кметът на Горски извор Ангел Георгиев коментира, че не е запознат със  случая, но пък веднага направи проверка. Действително в двора има птици, но собственикът, който отскоро живее тук, заяви че има всички необходими документи за законното им отглеждане, които е готов да предостави на компетентните органи, каза кметът. 

Компетентните органи са РИОСВ и Агенцията по храните, които са сигнализирани. Те проверяват всички, постъпили сигнали. Очакваме резултатите, които да кажат отглеждат ли се по този начин птиците или става въпрос  за дресура или нещо подобно, което не е в тяхна вреда. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гошо

Гошо

16.11.2020 | 00:05

Интерестни сте ми вие редакторите на този сайт, как ако се уважавате като няква медия пускате матеряла на някъв неграмотен драскач който дори не си е направил трудът да се поинтересува малко от начинът на одглеждане на грабливи птици в домашни условия...... Нооо това е нормално за нашата територия тук неграмотните се тачат защото са лесно заменими честито за поредният такъв

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?