Следвайте ни

Затварят за ремонт мост над Марица в Димитровград

viber icon

Затворен за ремонт от този четвъртък ще е мостът над река Марица в Димитровград. Съоръжението свързва с централната част кварталите от левия бряг "Мариино”, "Вулкан” и "Черноконево”. Това съобщи кметът Иво Димов 

Мащабната реконструкция ще продължи 4 месеца. Това лято междуведомствената комисия по възстановяване и развитие към Министерски съвет отпусна за целта над 1,8 млн. лв.

Затварянето на съоръжението с дължина 236 метра налага временна организация на движение на автомобили, която ще се осъществява от кварталите по третокласния път за Симеоновград и т.нар. околовръстната северна дъга на града към кв. „Изток”. Промяна ще има в движението и разписанието на обществения транспорт по линия №2. Крайната спирка на автобуса вече ще бъде до ВиК - Димитровград, а не ТЕЦ „Марица 3”, както досега.

Очаква се временната организация на движение и обходния маршрут да бъде определен със заповед. Тя ще засегне и идващите към Димитровград автомобили от Чирпан, които също ще трябва да ползват обходния маршрут, който се удължава с около 13 км.

"Ремонтът трябва да започне сега, защото нивото на река Марица в този сезон е най-ниско. Това ще позволи подмяната на деветте носещи колони на моста да бъдат с нови стоманобетонни. Само едната от тях тежи 50 тона. За целта в района ще бъд​е разположен  400-тонен кран", обясниха градоначалникът и заместниците му Светослав Стойков и Яшо Минков.

Така на практика ще бъде спасено съоръжението, чието състояние е критично от дълго време. Сред дейностите са усилване на основата, подм​ян​ата на плочи, постаменти и т.н.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?