Следвайте ни

Заслужено! МБАЛ-Хасково с отличие от Лекарския съюз

viber icon

"Българският лекарски съюз отличи Хасковската болница в категория „Борба с пандемията – Ковид 19“. Професионализмът, усилията и успехите на нашите лекари са оценени наравно с тези на медиците от Военномедицинска академия, УМБАЛ "Александровска" и УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Респект! Благодаря Ви от сърце!" 

Това написа в личния си профил в социалната мрежа кметът на община Хасково Станислав Дечев. Повод за пубикацията му е огромното професионално признание за работещите в МБАЛ Хасково в борбата им коронавируса и овладяването на пандемията в област Хасково. 

МБАЛ Хасково единствената нестолична болница, която получи високото признание на БЛС в категория "Борба с пандемията - Ковид 19" и се нареди до водещите лечебни заведения в стратата - ВМА, УМБАЛ "Александровска" и УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". 

В поста си кметът Станислав Дечев е публикувал и снимка на лекарите, които спасиха млада жена, след 45 дни в отделението по анестезиология и интензивно лечение при МБАЛ-Хасково.

Прецедент в историята на Българското здравеопазване беше това, че в продължение на 33 денонощия неотлъчно за нея грижи полагаха двама лекари, специалисти по анестезиология и интензивно лечение – Д-р Георги Димитров и Д-р Владимир Вълев. 

За своята всеотдайност д-р Димитров и д-р Вълев бяха наградени от кмета на Хасково Станислав Дечев на празника на града 8 септември за проявена изключителна отговорност при изпълнение на служебните задължения, за денонощната работа на първа линия, за проявените грижи, човечност и професионализъм по време на пандемията от COVID 19.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?