Следвайте ни

Защо ИАРА в Хасково остана с 3-ма инспектори за 2200 водоема? 

viber icon

Хасковската структура на ИАРА остана само с 3-ма инспектори и без шеф, въпреки че отговаря за над 2200 водоема. Съкратен от 24 март е единственият държавен служител в звеното Костадин Костадинов, човек с дългогодишен опит в борбата с бракониерите и уважаван от любителите, които са сътрудници на ИАРА. 

Поръчан съм и знам от кого, коментира Костадинов пред Марица. Той каза, че формален повод за освобождаването му е съкращаване на щата. Вече е завел дело, тъй като това е в разрез с щатното разписание и е държавен служител. Костадинов допълни, че освобождаването му е заради случка с човек от администрацията на Община Маджарово, който е бил заловен да бракониерства. 

Случаят е от ноември м.г., но бе раздухан във Фейсбук от Централната рибно опазваща организация (ЦРОО) снощи. Това е организация, която се бори с бракониерите, охранява язовирите, зарибява“ . Край яз. "Ивайловград“ инспекторите от ИАРА пристигнали по сигнал на любители риболовци. Така били спипани двама души, сред които и общинар. Пристигнал и друг и върху служителите на държавната акваполиция завалели заплахи за уволнение, твърдят от ЦРОО.

Местни хора от Бориславци и Малки воден разказват, че случката не е единствена и е крайно време властите да прогледнат какво се случва в язовира и района. Да уведомят властите, включително прокуратурата, и обществеността за случващото се там се канят и от ЦРОО. 

Ние изпратихме запитване до ИАРА защо е бил съкратен Костадинов и как трима служители биха се справили с опазването на толкова много водоеми. За сега отговор нямаме. 

Не открихме за коментар замесените общинари. Единият не си вдигна мобилния телефон и не върна обаждане. Втория потърсихме на служебния му телефон. Служителка в администрацията каза, че още не се е върнал от обедна почивка, но го очаква всеки момент. После спря да вдига телефона. 

Междувременно актът, съставен през ноември, се обжалва.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

17.04.2021 | 09:25

Пред закона всички са равни. Поне така е по конституция. За жалост много сънародници изобщо не са я чели,а се упражняват по нея.И я цитират когато им е удобно. Община Маджарово след последните преди години трансформации е из цяло под шапката на ДПС.Щели да,сезират прокуратурата? Много добре.Само,че тя под чия шапка е?Някой все още живеят в годините на 90-те-годините на групировките и мутрите.Някой дали си спомня как тези групировки бяха обградили МВР в столицата? Е,няма голяма разлика сега.Тогава тия ,които бяха отвън сега са вътре .Грамофон свири, майка плаче.Нашенска ,българска идилия.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?