112
Следвайте ни

Засаждат 150 000 стръка цветя в Хасково

viber icon

Започна засаждането на 150 хиляди стръка различни паркови растения в Хасково, съобщиха от кметството. 

От тази година служителите на „Екопрогрес“ заложиха и на цветни фигури, които допълнително допринасят за красивата градска среда. Пред сградата на общината по повод 8 септември беше направена цветна декоративна осмица. Сега се подготвя много по-атрактивна фигура - цветен ключ сол пред паметника на Аспарух Лешников-Ари. 

От днес започна подготовката на цветната фигура. За сега тя се прави от виоли-теменужки, но в целия си разкош ще се прояви през пролетта, когато ключът сол ще бъде направен от килимни растения. 

Обновяването на цветните алеи върви успоредно с почистване и цялостна промяна на някои части на центъра на града. В района на НТС вече са засадени нови кълбовидни рози, правят се паркови декорации от цветя, дървесен чипс и камъни.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дии

Дии

01.11.2021 | 16:40

Това с цветята е стар номер за кражби на пари. Първо никой няма да вземе да брои толкова хиляди. Второ днес ги има утре изсъхнали и тнт.. Разсаждат ги 3 пъти поне в годината тоест кражбата е по три. Не обичат да садят дървета понеже и след 1, 3 или 5години дървото пак трябва да е там. Не могат да садят милиони дървета всяка година... Тоест няма лапаница.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?